Home - Ultima ora - Vicepreședinte ALDE, deputat Marian Cucșa: „Decizia CCR determină USR să își reafirme statutul de apărător al serviciilor”

Vicepreședinte ALDE, deputat Marian Cucșa: „Decizia CCR determină USR să își reafirme statutul de apărător al serviciilor”

Vicepreședinte ALDE, deputat Marian Cucșa: „Decizia CCR determină USR să își reafirme statutul de apărător al serviciilor”

Decizia de azi a CCR stabilește cât se poate de clar faptul că protocoalele secrete încheiate între SRI și instituții din justiție au fost ilegale. CCR confirmă că SRI a intervenit ilegal în dosare. Este foarte important să vedem motivarea CCR, deoarece nu ne ajunge doar minuta. Vorbim de un subiect extrem de sensibil, care poate să facă lumină în justiția din România după ani în care Constituția și legile au fost puse între paranteze de către binomul SRI – DNA.
Din păcate, văd că pentru unele partide contează mai mult cum sunt afectate instituțiile de forță ale statului și mai puțin faptul că au fost încălcate drepturile românilor. USR își reafirmă statutul de apărător al serviciilor, de apărător al statului paralel. Imediat ce decizia Curții Constituționale a fost anunțată în ceea ce privește ilegalitatea protocoalelor secrete, cei din USR au simțit nevoia să sară în apărarea SRI. Fără a aștepta motivarea Curții Constituționale în ceea ce privește decizia de azi, USR demonstrează tuturor românilor că este creația noii Securități. Pentru reprezentanții USR nu contează persoanele care au căzut victime ale abuzurilor nemaiîntâlnite ale unor instituții de forță. Cei din USR pun pe primul plan serviciile, în loc să fie preocupați de drepturile și libertățile care le-au fost încălcate românilor.
În același timp, atacul USR la adresa judecătorilor CCR este deosebit de grav și arată că acest partid nu vrea o justiție independentă, ci o justiție aservită serviciilor care continuă să elimine adversarii politici. Pentru USR, justiția înseamnă republica procurorilor și a protocoalelor secrete dintre servicii și procurori.
Cu doar câteva ore înainte, USR anunța că aspiră la un loc în familia liberală europeană. Iată că, în decurs de câteva ore, USR își confirmă profilul de partid securist, de protector al serviciilor. Un partid liberal este preocupat de apărarea drepturilor și libertăților individuale, nu de binele instituțiilor de forță.

The post Vicepreședinte ALDE, deputat Marian Cucșa: „Decizia CCR determină USR să își reafirme statutul de apărător al serviciilor” appeared first on Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes