Home - Ultima ora - Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: Sâmbătă va fi aprobat proiectul de buget în Guvern

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: Sâmbătă va fi aprobat proiectul de buget în Guvern

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: Sâmbătă va fi aprobat proiectul de buget în Guvern

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Digi24 că sâmbătă va fi aprobat proiectul de buget în Guvern, iar săptămâna viitoare va fi dezbătut în Parlament.

„ Este un buget bun, în condiţiile în care eu am fost unul din cei care am susţinut că trebuie redus deficitul bugetar, nu pentru a rămâne neapărat sub limita de 3%, care este prevăzută prin pactul de stabilitate, ci şi din alte considerente şi deficitul bugetar cu care este construit actualul buget este 2,5% din produsul intern brut. Al doilea lucru pe care doresc să-l subliniez este că va fi un buget orientat mai mult pe proiecte, pe proiecte de investiţii, pe proiecte de infrastructură, şi aici unul din capitolele importante este dezvoltarea infrastructurii pe Moldova, pentru că avem o reală problemă pe care am conştientizat-o, am vorbit despre ea, dar prea puţin s-a făcut pentru a rezolva această problemă, şi aceasta înseamnă dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru ca Moldova să fie legată cu sudul ţării şi cu vestul ţării, cu drumuri de calitate şi cu cale ferată de calitate.

Colegul meu, Varujan Vosganian, pledează de o bună bucată de vreme. El este sigur însoţit în această pledoarie de toţi cei care sunt parlamentari de Moldova şi reprezentanţii autorităţilor locale, primării sau consilii judeţene, şi cred că acesta e un element important, dar nu este singurul. Mai avem alte proiecte importante care sunt cel legat de Autostrada Piteşti – Craiova care va continua către Turnu Severin. De ce? Pentru că ne interesează foarte mult ca aceste centre economice mari: Piteştiul şi Craiova să poată să fie racordate la Autostrada Piteşti care duce către Sibiu şi care este, face parte din reţeaua pan-europeană de transport, coridorul IV. Sunt alte proiecte majore pe care vreau să le, la care vreau să mă refer. Deci legăturile, spuneam mai devreme, dintre Moldova şi Transilvania şi Moldova şi sudul ţării şi pe cale ferată. Sunt foarte multe proiecte care trebuie angajate pe zona Dunării în cadrul strategiei Dunării, adică revitalizarea porturilor dunărene. În fine, este vorba de structura sau de infrastructura aeroportuară. Sunt câteva elemente cheie, cum ar fi de exemplu Braşovul. Este un alt proiect care mie mi se pare foarte interesant şi care va începe să fie finanţat cu acest buget./ovidiu/ Vorbim despre Jocurile Olimpice de Iarnă 2024, care se vor ţine cel mai probabil, sperăm să obţinem această candidatură în zona Braşovului – Poiana Brşov, Râşnov şi localităţile învecinate – şi sigur că pentru acestea este nevoie de o investiţie pe infrastructură importantă”.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai afirmat că veniturile bugetare „vor atinge un record“ – 28% din PIB, PIB fiind 1000 de miliarde de lei.

„ Veniturile bugetare vor atinge un record. Ne apropiem de o mie de miliarde de lei Produsul Intern Brut şi avem ambiţia să ajungem la 28% cu veniturile din PIB. 28%  din PIB venituri bugetare, care iarăşi reprezintă un record şi dacă o să ne uităm, nu am datele toate  atât de clare în memorie, dar o să putem să vedem, pentru că ele sunt prezentate în proiectul de buget, modul în care au evoluat, atât PIB-ul, cât şi veniturile bugetare, în mod spectaculos, începând din 2016 ”.

The post Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: Sâmbătă va fi aprobat proiectul de buget în Guvern appeared first on Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes