Home - Ultima ora - Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: Stop discursului urii!

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: Stop discursului urii!

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: Stop discursului urii!

Apropierea alegerilor europene readuce, din păcate, discursul urii în spațiul public românesc. Retorica violenței politice se escaladează cu fiecare zi care ne apropie de deschiderea oficială a campaniei electorale.

Președintele Iohannis e plin de venin la adresa coalitiei și a guvernării (o guvernare imperfectă cu siguranță dar care a adus un plus evident, de necontestat, în viața românilor). Ieșit total din haina prezidențială dânsul nu ezită să-și dea în petic la fiecare apariție publică, proferând și incitând la ură.

Șeful PNL vorbește de peneliști ca de niște  ”husari înaripați”, ”cavaleria în armură” gata să dea asaltul decisiv pentru a elibera o Vienă imaginară, doar de dânsul știută.

Cei de la USR invocă agresiv nevoia unui referendum lipit de alegerile europene fără să pomenească vreo clipă de recomandarea Comisiei Europene de a NU suprapune referendumuri peste alegerile din 26 mai.

”Un referendum al rămânerii în Europa”, zic ”vitejii” domnului Barna, cerând imperativ-ultimativ șefului statului să îl convoace. Ca și când cineva din coaliția la putere și-ar dori vreo clipă ieșirea României din UE. ALDE sigur nu vrea asta!

Tot cei de la USR dau frâu liber isteriei publice a domnului Caramitru junior care nu contenește să-și exhibe viziunile totalitare și să profereze violențe de limbaj grave, nepermise pentru cineva care se pretinde democrat și proeuropean.

Mă întreb și vă întreb, oameni buni: Astfel de oameni pot  fi alternativa în România??!!

Democrația nu trebuie să fie un câmp de bătălie. Politicienii nu trebuie să fie războinici cu ghioaga în mână. Politica se face cu idei, cu forța argumentelor, cu contestare si critici inteligente nu cu decibeli, răcnete și injurii ca la ușa cortului, nu cu incitare la linșaj politic și retorici discriminatorii.

Nu cred că ați auzit vreun lider ALDE, la nivel central, la nivelul Doljului sau oriunde prin țară folosind un limbaj suburban în arena publică.

Cine e proeuropean atunci?

Cel care se comportă ca atare zi de zi sau cel care, în numele europenismului, sfidează zilnic democrația, bunul simț public, dialogul, adică tocmai valorile europene?!

Fac un apel către toti colegii de competiție politică să evite, măcar de la aceste alegeri europene încolo, să mai profeseze  violența în viața publică. Fie că e vorba de barbarism de limbaj, ură politică sau apeluri la răzbunare.Ura Sufocă România! Nu prin foc și sabie construim o Românie cu adevărat europeană!

The post Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: Stop discursului urii! appeared first on Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi