Home - Ultima ora - Călin Popescu-Tăriceanu, la Iași: „Ne dorim oameni cu experiență și greutate în Parlamentul European”

Călin Popescu-Tăriceanu, la Iași: „Ne dorim oameni cu experiență și greutate în Parlamentul European”

Călin Popescu-Tăriceanu, la Iași: „Ne dorim oameni cu experiență și greutate în Parlamentul European”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat sâmbătă, 13 aprilie, la Iași, la evenimentul de prezentare a candidaților ALDE pentru Parlamentul European, organizat de filiala județeană ALDE Iași, condusă de deputatul Varujan Vosganian. La evenimentul organizat la Iași au participat membri și simpatizanți din județele Iași, Suceava, Vaslui și Botoșani. Printre reprezentanții ALDE prezenți la întâlnirea de la Iași s-au numărat secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, candidații pentru Parlamentul European din partea ALDE, Renate Weber, Daniel Barbu și Bogdan Ștefanachi, președintele filialei ALDE Botoșani, Liliana Mincă, președintele filialei ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, președintele ALDE Vaslui Daniel Olteanu, președintele filialei ALDE Neamț, Ion Asaftei, precum și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a transmis membrilor și simpatizanților ALDE prezenți la Iași că „absolut toate forțele politice de la noi sunt de acord într-o privință, și anume că alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai sunt cele mai importante pe care le avem de la aderarea la Uniunea Europeană. De aici, însă, lucrurile se despart în bună măsură. Modul în care e perceput și asumat rolul pe care ar trebui să-l aibă reprezentanții României în viitorul Parlament European diferă extrem de mult de la un partid la altul”.

Liderul ALDE a precizat că „pentru unele partide, viitorii membri ai legislativului european vor trebui să se înscrie, cuminți și supuși, în corul aplaudacilor bruxellezi. Ei vor ca pentru reprezentanții noștri, orice decizie a mai-marilor Europei să fie sacră și deasupra oricăror critici. Poate așa se explică și o ciudățenie, anume prezența pe listele unor partide a unor cvasi-anonimi, pentru că orice gest de orgoliu, de personalitate ar putea complica planul supunerii absolute”.

Călin Popescu-Tăriceanu a menționat că pentru ALDE „lucrurile se văd total altfel: ne dorim oameni cu experiență și greutate în Parlamentul European, care să reprezinte o pavăză în calea umilirii cetățenilor români. Oameni care să știe să se bată pentru drepturile noastre, oameni care să fie adevărați patrioți!”

Președintele ALDE a precizat că „vrem în Europa, dar vrem să fim europeni egali cu toți ceilalți, nu ca unii strecurați pe ușa din dos în casă și așezați la masa servitorilor. ALDE nu va ezita să lupte, prin reprezentanții săi, pentru acest drept al nostru, pentru a fi priviți cu respect și demnitate. Vom  susține deciziile pe care le vom considera benefice pentru țara noastră și pentru proiectul european și vom respinge cu tărie pe cele care vor ieși din acest cadru, în numele unor interese de grup”.

Secretarul general al ALDE a declarat membrilor și simpatizanților prezenți că ALDE are cu ce se evidenția la aceste alegeri.

„Avem o listă în care se regăsesc personalități și care știu cum să ne reprezinte la nivel european. Trebuie să le spunem oamenilor ce am făcut noi ca partid în actuala guvernare, dar și le reamintim despre reușitele guvernării liberale a lui Călin Popescu-Tăriceanu”, a spus Daniel Chițoiu.

Mai mult, secretarul general al ALDE a adăugat că reprezentanții actuali ai partidului la nivel european sunt printre cei mai „combativi și singurii care apără interesele României”. „Dacă ne uităm la reprezentanții PNL din PPE, ei sunt cei care merg și denigrează România”.

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, le-a spus membrilor ALDE prezenți la Iași că viitorii parlamentari europeni din partea partidului își doresc să impună respectul Uniunii Europene față de România.

„Unul din sloganurile noastre este în Europa cu demnitate. Noi demnitate avem, ei trebuie să ne respecte”, a spus Renate Weber.

Reprezentantul ALDE în Parlamentul European a precizat că multe din aceste critici au plecat din „dealul Cotrocenilor”.

„Dacă la București tu transmiți mesaje negative despre țara ta, care sunt preluate și de unii eurodeputați din opoziție aflați încă în Parlamentul European, dar și de unii care vor să acceadă, cum vrem să se uite străinii la noi?”, a precizat Renate Weber.

Eurodeputatul ALDE a subliniat că este foarte important ca oamenii să știe că, în momentul în care votează lista ALDE, vor vota pentru apărarea intereselor României în Uniunea Europeană.

„Momentan suntem doar două voci, a dnei Nicolai si a mea. În permanență nu am făcut decât să spunem adevărul. Din păcate, ceilalți reprezentanți în Parlamentul European, reprezentanții PPE, mulți dintre ei au o poziție umilă față de lideri europeni. Au ridicat ei vreodată vocea în Parlamentul European împotriva abuzurilor pe care le-au suferit concetățenii noștri? Niciodată. De ce? Pentru că le place poziția umilă în fața altora. Vrem să reprezentăm o țară de oameni demni și cinstiți, pentru că asta e România noastră”, a spus Renate Weber.

Profesorul universitar doctor, Daniel Barbu, candidat aflat pe locul 2 pe lista ALDE, a subliniat că discursul și atitudinea PNL din această perioadă este o sinteză între Cațavencu – Zelea Codreanu – Adrian Păunescu, „un soi de amestec de naționalism și demagogie ieftină”.

Daniel Barbu le-a mai spus membrilor și simpatizanților ALDE prezenți la evenimentul de la Iași că „realitatea României europene a fost creată de Guvernul Tăriceanu”.

Președintele ALDE Iași, Varujan Vosganian, le-a transmis membrilor și simpatizanților ALDE prezenți la evenimentul de prezentare a candidaților ALDE pentru Parlamentul European că „ALDE e un partid în care oamenii au venit în politică având în spate o anumită zestre, care nu îi insultă pe ceilalți, care văd funcția publică precum o responsabilitate”.

The post Călin Popescu-Tăriceanu, la Iași: „Ne dorim oameni cu experiență și greutate în Parlamentul European” appeared first on Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes