Home - Ultima ora - Deputatul ALDE, Daniel Olteanu: Performanță și investiții, fără concedieri

Deputatul ALDE, Daniel Olteanu: Performanță și investiții, fără concedieri

Deputatul ALDE, Daniel Olteanu: Performanță și investiții, fără concedieri

Blocarea parțială a angajărilor, eliminarea posturilor vacantate, pe măsura ieșirii naturale din sistem a personalului, și redistribuirea personalului până la atingerea nivelului optim de angajați. Acestea sunt principalele soluții pe care le propune deputatul ALDE Daniel Olteanu, în cadrul unui pachet de măsuri care vizează restructurarea aparatului bugetar, fără a se ajunge la concedieri.

Olteanu subliniază, însă, că toate aceste măsuri trebuie să vină doar în urma unei analize ample, la nivelul tuturor ministerelor, autorităților publice și instituțiilor deconcentrate, care ar urma să facă inventarul posturilor și responsabilităților ce pot dispărea sau pot fi comasate.

Deputatul ALDE susține că, în acest mod, se pot face economii și pot fi găsite resurse vitale pentru investiții, atât pentru cofinanțarea celor cu fonduri europene, acolo unde sunt marile proiecte pentru infrastructura de transport sau cea de apă – canal, cât și pentru realizarea unor investiții cu fonduri de la bugetul de stat.

Responsabilitatea pe care și-o asumă ALDE, afirmă Daniel Olteanu, este una dublă, pentru că are în vedere asigurarea tuturor fondurilor necesare investițiilor, dar și o politică socială, care exclude concedierile, în beneficiul tuturor românilor.   

Deputatul ALDE consideră că măsurile pe care le propune pot fi extinse și la nivelul companiilor de stat și societăților deținute de unitățile administrativ-teritoriale.

«Urmărind datele de pe site-ul Comisiei Europene, mă bucur că România este tot mai aproape de a acoperi, prin proiecte depuse, fondurile disponibile în Programul de coeziune, acolo unde sunt marile investiții în infrastructura de transport sau cea de apă – canal. Pentru a spera că vom consuma fondurile europene, trebuie să avem proiecte depuse și cred că, pentru a fi siguri că nu pierdem niciun euro din acest program, valoarea proiectelor depuse trebuie să fie cel puțin dublă față de cea a sumelor disponibile.

Avem, din anii trecuți, experiența implementării greoaie a unor investiții și trebuie să avem garanția că, dacă unele lucrări sunt blocate din diverse motive, de la contestații la mobilizarea slabă a executanților, vor fi totuși facturi pe care să le trimitem la plată, aferente unor proiecte de pe lista de rezervă.

În acest context, consider că trebuie să identificăm orice resurse care pot fi realocate către investiții, atât pentru cofinanțarea celor cu fonduri europene, cât și pentru realizarea cu fonduri de la bugetul de stat.

Din acest motiv, sunt de părere că nu concedierile reprezintă o soluție, dar că reprezintă o soluție parțială, care merită analizată, restructurarea aparatului bugetar.», a declarat Daniel Olteanu, care a explicat în ce constau propunerile sale cu privire la restructurarea aparatului bugetar.

«Ca parlamentar ALDE, cred că avem atȃt o responsabilitate pentru asigurarea tuturor fondurilor necesare investițiilor, cât și o responsabilitate socială.

Exclud concedierile.

Ce susțin este un pachet de măsuri care să includă:

1.       analize din partea tuturor ministerelor, autorităților publice și instituțiilor deconcentrate cu privire la instituțiile, posturile și responsabilitățile care pot dispărea sau pot fi comasate;

2.       blocarea parțială a angajărilor și eliminarea posturilor vacantate, pe măsura ieșirii naturale din sistem a personalului, și redistribuirea personalului până la atingerea modelului optim de funcționare a statului;

3.       extinderea acestor măsuri și la nivelul companiilor de stat și societăților deținute de unitățile administrativ-teritoriale.

Putem face economii și putem găsi resurse pentru investiții și fără concedieri, iar aici mă refer în primul rând la mari investiții în infrastructură cu fonduri de la bugetul de stat și în Moldova, nu doar în Transilvania și București.

Putem face performanță aplicând, în același timp, o politică liberală și una socială, în beneficiul tuturor românilor.», a spus deputatul ALDE Daniel Olteanu.

The post Deputatul ALDE, Daniel Olteanu: Performanță și investiții, fără concedieri appeared first on Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes