Home - Ultima ora - Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE: „Iohannis nu se mai ascunde! Își asumă fățiș rolul de lider al opoziției și renunță la orice formă de mediere!”

Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE: „Iohannis nu se mai ascunde! Își asumă fățiș rolul de lider al opoziției și renunță la orice formă de mediere!”

Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE: „Iohannis nu se mai ascunde! Își asumă fățiș rolul de lider al opoziției și renunță la orice formă de mediere!”

Iohannis nu se mai ascunde! Își asumă fățiș rolul de lider al opoziției și renunță la orice formă de mediere!
În pofida anunțului CCR de azi de a amâna decizia privind referendumul din 26 mai, Klaus Iohannis se decide să continue cu așa-zisul pact sau acord pentru consolidarea parcursului european al României. Acest lucru în condițiile în care Iohannis la consultările de la Cotroceni nu a făcut nici cea mai mică mențiune în legătură cu vreun pact despre direcția europeană a României.
De ce acest pact este doar o acțiune de imagine a președintelui? În primul rând, referendumul pe care Iohannis l-a invocat ca fiind la baza acestui pact a fost unul referitor la teme legate de justiție. Al doilea aspect, nimeni nu a pus sub semnul întrebării parcursul european al României sau orientarea pro-europeană.
Președintele Iohannis își continuă teatrul derulat săptămâna trecută printr-un așa zis pact național. Este o scenetă de prost gust ce face președintele, având în vedere că România este una din țările care are cea mai ridicată cotă de susținere pentru proiectul european. Însă, pentru el și pentru propaganda din jurul său este necesară o justificare a declarațiilor alarmiste cu România care este supusă riscului să fie dată afară din UE.
Iohannis încearcă să-şi ascundă lipsa de performanţă din cei 5 ani de mandat printr-o temă împachetată frumos: parcursul european al României. ALDE a spus, încă din momentul consultărilor, că un asemenea pact sau acord trebuie să fie rezultatul consultărilor între partidele din România. Într-un asemenea document ar trebui să se regăsească propuneri de la toate formațiunile politice, nu doar niște idei impuse de un președinte aflat în campanie electorală. Ce înțelegem noi din acest pact propus de Iohannis? Oare asta înseamnă democrație la Iohannis? Un stat în care deciziile sunt luate de președinte și prietenii săi? Acesta e statul pe care ni-l propune Iohannis, unul în care toată lumea trebuie să se supună directivelor de la Cotroceni? Klaus Iohannis, nici după aproape cinci ani de mandat, nu a înțeles care e cu adevărat rolul președintelui. Din rolul de mediator, Iohannis a înțeles că trebuie să joace funcția prezidențială politic, de lider al unei opoziții determinată să ajungă la putere.

The post Deputatul Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE: „Iohannis nu se mai ascunde! Își asumă fățiș rolul de lider al opoziției și renunță la orice formă de mediere!” appeared first on Partidul Alianța Liberalilor și Democraților.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes