Home - Ultima ora - Purtătorul de cuvânt ALDE, deputatul Varujan Vosganian: “ALDE nu susţine rectificarea bugetară în actuala formă”

Purtătorul de cuvânt ALDE, deputatul Varujan Vosganian: “ALDE nu susţine rectificarea bugetară în actuala formă”

Purtătorul de cuvânt ALDE, deputatul Varujan Vosganian: “ALDE nu susţine rectificarea bugetară în actuala formă”

“Ieri ar fi trebuit să avem o sedinţă de coaliţie să discutăm din nou despre proiectul de rectificare bugetară şi asta nu s-a întâmplat. În schimb vedem informaţii, pe surse, despre tot felul de măsuri care ar fi pregătite, măsuri care pe noi nu ne satisfac, pentru că par a fi doar măsuri -pansament. Vedem că se taie fonduri de la investiţii, sănătate, educaţie, cultură, justiţie (instanţe judecătoreşti) şi se adaugă, în schimb, la bugetele serviciilor.

Vedem că nivelul încasărilor la buget este sub cel prognozat la adoptarea bugetului de stat pe anul 2019.

Am văzut că ieri a fost adoptată o ordonanţă privind restructurarea financiară de care beneficiază 2700 de contribuabili, dar, în schimb, Guvernul nu a adoptat nicio măsură pentru încurajarea şi recompensarea tuturor contribuabililor care declară şi îşi plătesc la termen obligaţiile fiscale (bonusuri).

Noi, cei din ALDE, am spus şi repetăm că dorim să se mențină deficitul bugetar sub 3% din PIB, şi, de asemenea, susţinem alocarea de fonduri cu prioritate la obiectivele de investiţii din infrastructura mare, precum şi la investiţiile în derulare la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, inclusiv asigurarea cofinanţării pentru proiectele cu finanţare europeană, aşa cum au fost asumate la adoptarea bugetului de stat pe anul în curs.

Aşteptăm ca ministrul de finanţe să prezinte măsuri pentru a rezolva problemele pe care le-am ridicat la precedenta discuţie.

Dacă rectificarea bugetară rămâne în forma existentă acum, ALDE nu şi-o va asuma.

O spunem pe un ton răspicat, dar politicos. Dacă nu se schimbă nimic până luni, trebuie să avem o ședință de urgență în coaliție să vedem ce este de făcut.”

The post Purtătorul de cuvânt ALDE, deputatul Varujan Vosganian: “ALDE nu susţine rectificarea bugetară în actuala formă” appeared first on ALDE.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes