Home - Ultima ora - Declarații Norica Nicolai după depunerea la BEC a protocolului de constituire a Alianţei electorale ALDE – Pro România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu

Declarații Norica Nicolai după depunerea la BEC a protocolului de constituire a Alianţei electorale ALDE – Pro România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu

Declarații Norica Nicolai după depunerea la BEC a protocolului de constituire a Alianţei electorale ALDE – Pro România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu

Norica Nicolai: Astazi am depus protocolul aliantei la BEC. Ca si in viata, si in politica vine o zi in care sa analizezi ceea ce ai fost, ceea ce ai facut si ceea ce vrei sa fii. Ambele partide au inteles foarte clar ca este un moment in care politica, care mai doreste sa fie acceptata si respectata de cetateni, trebuie sa se schimbe. Si trebuie sa se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu e usor in politica romaneasca plina de oameni fara principii, dar cu foarte multe orgolii, care isi anexeaza interesele lor personale, de grup sau ale partidelor la aceste orgolii si le promoveaza ca fiind solutiile pentru cetatean, solutiile pentru tara. In realitate, din pacate, eu traversand aceasta viata politica de aproape 20 de ani, pot sa va spun foarte sincer ca am ajuns la concluzia la care cred ca au ajuns si cetatenii: politica s-a indepartat de oameni, nu ii mai intereseaza pe politicieni foarte mult ce se intampla cu cetateanul si romanii si cetatenii pun garduri intre sediile de partid. Eu cred ca in momentul de fata trebuie sa doboram aceste garduri si sa trecem peste orgolii si sa spunem ca e nevoie de altceva in Romania. E nevoie ca institutiile statului sa fie populate de oameni care sa serveasca interesul fiecaruia dintre noi, oricat de simplu am fi, oriunde am locui in aceasta tara, de orice etnie am fi si cred ca acest moment vine, in mod firesc, pentru Presedintia Romaniei. Din pacate, ani de zile presedintii si-au servit propriile interese. Domnul Iohannis si altii au servit interesele de partid si de grup. Sunt convinsa ca Mircea Diaconu va ramane, cand va ajunge presedintele Romaniei, un om caruia sa ii pese de toti, pentru ca sunt prietena, sunt apropiata de Mircea si il cunosc. De ani de zile a ramas acelasi, este un om simplu, umbla ca acum 20 de ani, vorbeste ca acum 20 de ani, nimic nu s-a schimbat in atitudinea lui, chiar daca am fost impreuna 5 ani in Parlamentul European, chiar daca a fost 4 ani in Senat. Pentru ambele partide, Mircea Diaconu este garantia ca viitorul presedinte al Romaniei va face ce ii permite fisa postului, adica Constitutia Romaniei si legile tarii. Adica nu va mai dori Guvernul Lui, va dori Guvernul pe care il doresc cetatenii si, daca vrem ca aceasta tara sa faca un pas catre o anumita normalitate, aceasta este conduita. Nu numai noi suntem in aceasta situatie. Daca privim lucid ce s-a intamplat in Europa si in Statele Unite, vom vedea ca exista foarte multa neincredere in politica. Si atunci trebuie sa vina unii din afara partidelor care sa spuna ca aceasta neincredere trebuie sa capete formele unei increderi in oameni. V-ati imaginat vreodata ca Partidul Republican, unul dintre cele mai mari din lume, va alege sa il propuna pe Trump, un independent? Nu cred ca v-ati imaginat. Noi daca vrem ca politica sa mai aiba o sansa si daca oamenii politici sa mai aiba intr-o zi respectul cetateanului, atunci am ales sa facem aceasta alianta care sustine un om.

 

REPORTER – Credeti ca aceasta alianta va da de la guvernare PSD?

Norica Nicolai: Nu cred ca este vorba astazi despre guvernare si refuz sa raspund la aceasta intrebare, pentru ca azi am venit sa depunem o alianta pentru alegerile prezidentiale. Cred ca presedintele trebuie sa respecte in primul rand ce vor cetatenii prin vot atunci cand desemneaza un prim-ministru si ce vor parlamentarii in jocul politic pe care Constitutia li-l permite in Parlament. Nu e cazul si nici momentul pentru noi sa spunem ce se va intampla cu PSD la guvernare.

 

REPORTER – Trebuie sa strangeti si semnaturile pentru dl Diaconu, cel putin 200.000. Credeti ca veti avea timp sa le strangeti?

Norica Nicolai: Am avut o discutie cu Mircea. Semnaturile au inceput sa se stranga deja. In afara de mobilizarea partidelor sunt foarte multi voluntari si in tara si in afara tarii care deja pregatesc aceste liste si lucrul acesta ma bucura, pentru ca oamenii au incredere in acest proiect care e unul de normalitate in opinia mea.

 

REPORTER – Carui tip de electorat i se adreseaza dl Diaconu? Unui electorat de dreapta, de stanga, unui om nemultumit?

Norica Nicolai: Din punctul meu de vedere prea adesea si cred ca gresit am facut distinctia intre electoratul de stanga si de dreapta. Dl Diaconu sunt convinsa ca se va adresa tuturor romanilor, pentru ca pentru dl Diaconu si pentru noi ca alianta, nu exista stanga si dreapta, nu facem partizanat ideologic in acest moment, nu pentru ca cineva spunea ca ideologiile incep sa moara, dar cred ca trebuie sa gandim foarte pragmatic la nevoia de schimbare a acestei tari, iar ea nu se face nici cu oameni de dreapta fundamentali, nici cu oameni de stanga fundamentali. Se face prin oameni.

 

REPORTER – Vorbiti despre aceasta noua alianta, totusi ALDE a iesit dintr-o alianta cu PSD. In ce masura ALDE mai prezinta incredere in randul electoratului?

Norica Nicolai: Nu e vorba de incredere in randul electoratului data fiind iesirea noastra de la guvernare. Va spuneam ca in coalitia de guvernare ALDE a avut o pozitie care, din pacate, nu a fost respectata, a fost subminata. Cand vezi ca esti ignorat permanent, cand vezi ca proiectele tale sunt inlaturate, cand vezi ca nu exista incredere, atunci si in viata si de acasa pleci atunci cand cineva nu mai are nevoie de tine si doar te foloseste.

 

REPORTER – Sunt sanse ca aceasta alianta sa devina una politica si pentru locale si parlamentare?

Norica Nicolai: Nu discutam in momentul de fata acest proiect. Asta e diferenta intre noi si altii – nu facem decat o politica necesara unei mari reforme pe care sper sa o incepem din aceasta toamna cu alegerea lui Mircea Diaconu in functia de presedinte al Romaniei, dupa care vom discuta.

 

 

The post Declarații Norica Nicolai după depunerea la BEC a protocolului de constituire a Alianţei electorale ALDE – Pro România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu appeared first on ALDE.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes