Home - Ultima ora - Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, despre numirea unor membri ALDE în Guvern: Cei care încearcă acest demers o fac ca persoană individuală, nu ca membri ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, despre numirea unor membri ALDE în Guvern: Cei care încearcă acest demers o fac ca persoană individuală, nu ca membri ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, despre numirea unor membri ALDE în Guvern: Cei care încearcă acest demers o fac ca persoană individuală, nu ca membri ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că ALDE a luat hotărârea de a ieși de la guvernare cu o majoritate covârșitoare, iar cei care încearcă acum să facă parte din Guvern fără aprobarea ALDE o fac ca persoane individuale.

„Cei care doresc să facă parte dintr-un Guvern fac acest lucru ca urmare a hotărârii partidului din care fac parte. O astfel de hotărâre nu a fost luată. Din contră, noi am luat hotărârea de a ieși de la guvernare cu 81 de voturi pentru și 2 abțineri dintre care un singur parlamentar s-a abținut. Cei care încearcă acest demers o fac ca persoană individuală, nu ca membri ALDE”, a spus președintele ALDE la Senat.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că încercările PSD din ultima perioadă „denotă stilul pe care înțelege dna Dăncilă să îl practice și e unul care nu intră în nicio normă democratică. Și miniștrii care fac parte din Guvern și reprezentarea în Parlament este ca urmare a votului cetățenilor. Ea nu poate să sară peste aceste lucruri și să încerce să facă o echipă încropită în care ea crede că e reprezentat un partid care a ieșit de la guvernare, numai pentru a evita votul din Parlament. Doamna Dăncilă nu poate să continue cu aceste artificii”.

Liderul ALDE a precizat că, daca va apărea vreun anunț de numire a unor persoane din ALDE, „o voi notifica public pe dna Dăncilă printr-o scrisoare scrisă că a încălcat prevederile constituționale și faptul că nu respectă decizia pe care noi am luat-o, de a ieși de la guvernare, și îl voi înștiința și pe președinte să nu semneze decretele de numire, având în vedere că noi am luat decizia ieșirii de la guvernare și ar încălca prevederile constituționale ale art. 85”.  

The post Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, despre numirea unor membri ALDE în Guvern: Cei care încearcă acest demers o fac ca persoană individuală, nu ca membri ALDE appeared first on ALDE.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes