Home - Ultima ora - Deputatul ALDE, Toma Petcu: Deciziile subiective ale ANRE, controlată de PSD, afectează grav companiile de energie românești!

Deputatul ALDE, Toma Petcu: Deciziile subiective ale ANRE, controlată de PSD, afectează grav companiile de energie românești!

Deputatul ALDE, Toma Petcu: Deciziile subiective ale ANRE, controlată de PSD, afectează grav companiile de energie românești!

Unul dintre cazurile elocvente este cel al Societății Electrica SA. Astfel, Electrica SA, listată la bursă, va înregistra pierderi de aproximativ 140 de milioane de lei ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114 și a deciziilor antieconomice ale ANRE.
Deși în repetate rânduri ALDE a solicitat guvernului Dăncilă să modifice OUG 114, atât la momentul elaborării, cât și ulterior, avertismentele sale date în mod repetat au fost ignorate, fapt ce a condus și la declanșarea procedurii de infringement.
ALDE solicită ANRE să aibă un comportament unitar față de toți operatorii din piață. Electrica SA, spre deosebire de alți furnizori din piață, este defavorizată de politicile preferențiale ale conducerii ANRE prin nerecunoașterea costurilor reale și aprobarea unor cantități mai mici decât cele necesare pentru consumatorii casnici, comparativ cu celelalte societăți furnizoare de energie electrică, cărora li se aplică prevederile OUG 114/2018 și ale Ordinului 10 al ANRE din 2019.
Solicităm de urgență, în Parlament, o dezbatere cu privire la OUG 114, pentru realizarea corecțiilor ce se impun pentru înlăturarea prevederilor a căror aplicare a introdus grave distorsiuni în piață.
ALDE își reafirmă convingerea că într-o economie liberă prețul la energie este reglementat de stat doar în scopul protejării consumatorilor vulnerabili.

Articolul Deputatul ALDE, Toma Petcu: Deciziile subiective ale ANRE, controlată de PSD, afectează grav companiile de energie românești! apare prima dată în ALDE.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes