Home - Ultima ora - Călin Popescu-Tăriceanu: Aştept multă responsabilitate nu numai pentru ce înseamnă construirea bugetului, dar şi ceea ce înseamnă politicile fiscale

Călin Popescu-Tăriceanu: Aştept multă responsabilitate nu numai pentru ce înseamnă construirea bugetului, dar şi ceea ce înseamnă politicile fiscale

Călin Popescu-Tăriceanu: Aştept multă responsabilitate nu numai pentru ce înseamnă construirea bugetului, dar şi ceea ce înseamnă politicile fiscale

În intervenţia sa de la dezbaterea moțiunii simple în Senat, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că le recomandă colegilor săi să nu voteze moţiunea simplă, pentru că ministrul Florin Cîţu este chemat „să dea socoteală pentru o perioadă uşor cam scurtă”.

El i-a atras însă atenţia lui Florin Cîţu că trebuie să cântărească, în calitatea de ministru de Finanţe, fiecare „cuvinţel”.

„Vreau să-i atrag atenţia că în calitate de ministru de Finanţe trebuie să cântărească fiecare cuvinţel pe care îl spune şi exemplul cel mai bun poate să îl ia de la guvernatorul BNR, care este întotdeauna extrem de prudent, pentru că ştie că orice cuvânt nepotrivit poate să provoace un cutremur, dacă nu chiar mai mult”, a arătat Tăriceanu.

În opinia sa, măsura anulării supraaccizei la carburanţi nu este cea mai potrivită, ci reprezintă „o gaură frumuşică în plus la buget faţă de situaţia proastă în care ne găsim”.

„Aştept multă responsabilitate nu numai pentru ce înseamnă construirea bugetului, dar şi ceea ce înseamnă politicile fiscale. În România, deja avem un nivel de fiscalitate foarte redus, ar fi bine să nu avem impozite deloc, dar din ce mai construim veniturile bugetului şi funcţionarea veniturilor publice. Aceasta e chestiunea la care vreau să reflectaţi foarte serios”, a încheiat Tăriceanu.

Articolul Călin Popescu-Tăriceanu: Aştept multă responsabilitate nu numai pentru ce înseamnă construirea bugetului, dar şi ceea ce înseamnă politicile fiscale apare prima dată în ALDE.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes