Home - Ultima ora - ALDE a depus un amendament pentru alegerea președinților de CJ din rândul consilierilor

ALDE a depus un amendament pentru alegerea președinților de CJ din rândul consilierilor

ALDE a depus un amendament pentru alegerea președinților de CJ din rândul consilierilor

Deputații ALDE au transmis luni mai multe amendamente la textul proiectului de asumare a răspunderii de către Guvern pe legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea legii administraţiei publice locale, precum şi pentru modificarea şi completarea legii privind Statutul aleşilor locali.

Printre amendamentele depuse de către deputații ALDE se numără unul cu privire la modificarea articolului privind persoanele care au obținut viză de flotant de mai puțin de 90 de zile înaintea alegerilor. Potrivit propunerii ALDE, „persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrative-teritorială a municipiului în care își au domiciliul. În acest caz, cetățenii vor vota pe lista permanentă”.

De asemenea, un alt amendament al ALDE prevede ca președinții consiliilor județene să fie aleși prin vot indirect, de către consilierii județeni. „Președinții și vicepreședinții consiliilor județene, precum și viceprimarii se aleg prin vot indirect, de către consiliile județene, respectiv consiliile locale”.

Semnatarii amendamentelor ALDE sunt deputații Toma-Florin PETCU, Andrei Dominic GEREA, Daniel OLTEANU, Varujan VOSGANIAN, Anton ANTON și Ion TABUGAN.

Amendamentele ALDE pot fi consultate aici

Articolul ALDE a depus un amendament pentru alegerea președinților de CJ din rândul consilierilor apare prima dată în ALDE.

CITESTE MAI MULT »

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes