Home - Ultima ora - Intervenția președintelui ALDE în cadrul dezbaterii privind starea de alertă

Intervenția președintelui ALDE în cadrul dezbaterii privind starea de alertă

Intervenția președintelui ALDE în cadrul dezbaterii privind starea de alertă

Domnilor Președinți,
Stimați colegi deputați și senatori,
Am să îmi scot masca penru că am văzut că a apărut un ordin comun al MS și MI care spune că în adunările publice, dacă se păstrează o distanță mai mare de 3 metri, se poate renunța la folosirea măștii.
Am să vă prezint punctul de vedere al colegilor mei deputați și senatori din ALDE și al meu, referitor la situașia ăn care ne aflăm și la puncul de pe ordinea de zi.
Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepțională pentru toată țara pentru că Guvernul este incapabil să facă ceea ce o lume întreagă face, și anume : să testeze masiv, să testeze cu cap și să testeze local. Dacă ar fi făcut acest lucru și nu ar fi fost cu mintea doar la alegeri, întâi la anticipate și acum la cele la termen, astăzi cred că nu am mai fi fost în această situație. În cel mai rău caz s-ar fi pus problema unor stări de alertă la nivel local, acolo unde s-au identificat focare și zone cu potențal de a deveni focare.
Ca atare, ALDE nu poate accepta ca o țară întreagă să sufere din cauza unor incompetenți care încă ne mai guvernează. Nu trebuie să uităm că legea care a fost adoptată recent de Parlament, mă refer la legea privitoare la starea de alertă, a fost amendată drastic de către Parlament dar tot rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase prea tare a stare de urgență camuflată.
Am spus și vreau să repet, starea de alertă ar trebui să fie una locală, și nu una națională. Și, sigur că ar fi trebuit date responsabilități și atribuții autorităților locale. În condițiile în care sunt extrem de multe județe în care numărul de bolnavi poate fi aratat pe degetele de la o mână nu vedem care e sensul ca și aceste județe să fie penalizate,
Și am o situație, la zi aș spune, a numărului de cazuri confirmate pe județe conform rapoartelor făcute de INSP. Vă dau câteva exemple pe perioada 10 mai – 15 mai și apoi 15 mai – 20 mai. În Arad, 13 în prima perioadă, 6 în a doua perioadă, Brăila 0 – 0, Caraș Severin 1 – 0, Covasna 9 – 1, Călărași 8 – 8, Giurgiu 6 – 8, Maramureș 10 – 5, Olt 0 – 0, Prahova 3 – 4 și Prahova e județ cu potențial turistic, care moare. Satu Mare 2 – 2, Vaslui 13 – 3, Vâlcea 0 – 1 și nu vă pot citi toată lista ca să nu vă rețin prea mult.
Deci, insistența de a bloca întreaga economie în condițiile în care Guvernul se laudă că am avut cele mai puțin victime din univers miroase a altceva și nu a grija pentru oameni, ci a dorință de a mai umple câteva din pușculițele pentru partid prin achiziții dubioase, fără licitație și direcționate către firmele de partid.
Acum, cu privire la textul hotărârii de guvern: este inadmisibil ca în condițiile în care românii așteaptă la granița de vest 16 ore, Guvernul pune în anexa 3 la hotărârea de guvern decizia de a închide 5 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, puncte care ar fi putut să preia traficul de la frontiera cu țara vecină.
Este complet inacceptabil ca activitatea cultelor religioase să fie reglementată printr-un ordin comun al Ministerului de Interne și cel al Sănătății. Haideți să nu ne băgăm în funcționarea cultelor cu cizmele și cu administrația, reglementată toată activitatea asta prin ordine militare.
În concluzie, ALDE nu va vota pentru o stare de alertă la nivel național, deoarece costurile economice și democratice sunt mult prea mari. Vă mulțumesc!

Articolul Intervenția președintelui ALDE în cadrul dezbaterii privind starea de alertă apare prima dată în ALDE.

CITESTE MAI MULT »

Lasă un răspuns

traduceri autorizate Iasi premium wordpress themes